Lussekatter på bål

Denne oppskriften har vi lånt fra Eventyrgutten, men vi har redusert oppskriften og justert mengden på noen av ingrediensene.

  1. Lag deigen hjemme før du går ut på tur ved å blande sammen alt det tørre, for så å tilsette det flytende, og bland alt godt sammen. 
  2. Legg deigen i en boks, pakk den med i sekken og la den hvile til dere skal bruke den.
  3. Tenn opp et bål.
  4. Spikk pølsepinner.
  5. Form S-er av deigen og tre den på pølsepinnen. Pynt med rosiner. 
  6. Stek lussekatten over glørne. 
  7. Nyt deilige lussekatt-pinnebrød. Hvis dere vil kan dere gjerne ta med noe varmt å drikke i tillegg. 
     

TIPS: Det kan være lurt å ta med litt ekstra mel i sekken i tilfelle deigen blir klissete å forme med hendene. 

Det kan være vanskelig å få stekt pinnebrødene helt gjennom når de er formet som en S. Det enkleste er å ha deigen på pinnen i et tynt lag på samme måte som de tradisjonelle pinnebrødene. Det er ikke formen som avgjør smaken. 

Toppbilde: Astrid-Amalie Heldal 
 

UTSTYR

Oppskriften holder til omtrent 8 lussekatter.  

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie
  • 2.5 ss flytende margarin
  • 1 dl helmelk
  • Rosiner 

Annet utstyr

  • Kniv
  • Pølsepinne
  • Opptenningsutstyr 
  • Ved  
  • Bolle