Lussekatter på bål - oppskrift
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat
Lussekatter på bål
Denne oppskriften har vi lånt fra Eventyrgutten, men vi har redusert oppskriften og justert mengden på noen av ingrediensene.
- Lag deigen hjemme før du går ut på tur ved å blande sammen alt det tørre, for så å tilsette det flytende, og bland alt godt sammen.
- Legg deigen i en boks, pakk den med i sekken og la den hvile til dere skal bruke den.
- Tenn opp et bål.
- Spikk pølsepinner.
- Form S-er av deigen og tre den på pølsepinnen. Pynt med rosiner.
- Stek lussekatten over glørne.
- Nyt deilige lussekatt-pinnebrød. Hvis dere vil kan dere gjerne ta med noe varmt å drikke i tillegg.
TIPS: Det kan være lurt å ta med litt ekstra mel i sekken i tilfelle deigen blir klissete å forme med hendene.
Det kan være vanskelig å få stekt pinnebrødene helt gjennom når de er formet som en S. Det enkleste er å ha deigen på pinnen i et tynt lag på samme måte som de tradisjonelle pinnebrødene. Det er ikke formen som avgjør smaken.
Toppbilde: Astrid-Amalie Heldal
UTSTYR
Oppskriften holder til omtrent 8 lussekatter.
Ingredienser
- 4 dl hvetemel
- 0.5 dl sukker
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts bakepulver
- 0.25 g safran eller 0.5 ts gurkemeie
- 2.5 ss flytende margarin
- 1 dl helmelk
- Rosiner
Annet utstyr
- Kniv
- Pølsepinne
- Opptenningsutstyr
- Ved
- Bolle