Innbakt villmarkspizza - oppskrift
Oppskriften er ment som en inspirasjon. Steketiden vil variere fra bål til bål.
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min),
- Lang (90-180 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland alt det tørre til pizzadeigen sammen.
- Bland olje og lunkent vann; litt kaldere dersom det er noen timer til du skal bruke deigen.
- Rør væsken inn i det tørre og elt deigen godt slik at den blir smidig.
- La deigen hvile en halvtimes tid.
- Smør aluminiumsfolie med litt olje eller smør.
- Trykk deigen flat og legg den på folien.
- Smør deigen med tomatpuré eller pizzasaus og legg på kjøttdeig, tomater, løk, paprika, ost eller annet som du liker.
- Ha på oregano, salt og pepper eller andre krydder.
- Legg den andre halvparten av deigen i et tynt lag på toppen, lukk deigen igjen i skjøten.
- Stek pizzaen i glørne i 15–20 minutter.
TIPS: Dere kan også bruke ferdigbunn fra dagligvarebutikken.
UTSTYR
Oppskriften holder til omtrent 8 personer
Ingredienser
- 12 dl hvetemel
- 25 g fersk gjær eller ½ pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 5 dl vann
- ½ dl nøytral matolje
- Ønsket pizzafyll
- Ønsket krydder
Annet utstyr
- Aluminiumsfolie
- Bål med glør