BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen mel, salt, egg og melk til en tynn røre. La røra svelle i 30 minutter.
  2. Vask blomstene. Pass på at det er en god del stilk igjen på blomstene. Stilken blir håndtak.
  3. Tørk godt av blomstene sånn at det ikke er vann på dem. Vann gir sterk sprut i frityren.
  4. Hold blomstene i stilken og dypp dem i røra. 
  5. Varm opp olje. Olja er varm nok hvis det freser når du dypper nedi et rent treredskap, for eksempel en sleiv.
  6. Dypp blomstene i den varme olja og stek til blomsten er gyllen.
  7. Legg blomsten på et tørkepapir og la den renne av seg.
  8. Klipp av stilkene og server som snacks eller som tilbehør.
     

TIPS: Frityrstekte blomster kan være fint å bruke i blomstersalat. Ha grytelokket tilgjengelig i tilfelle frityroljen skulle ta fyr.
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 100 gram hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1 egg 
  • 1,5 dl melk
  • 5 dl nøytral matolje, for eksempel rapsolje
  • Spislige blomster fra for eksempel løvetann, gressløk, nellik, squash, gresskar, blomkarse, fiol, eller syrin

Annet utstyr

  • Bolle
  • Gryte eller panne med lokk
  • Tørkepapir
  • Saks