Frityrstekte blomster - oppskrift
Her finner du oppskrift på frityrstekte blomster.
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen mel, salt, egg og melk til en tynn røre. La røra svelle i 30 minutter.
- Vask blomstene. Pass på at det er en god del stilk igjen på blomstene. Stilken blir håndtak.
- Tørk godt av blomstene sånn at det ikke er vann på dem. Vann gir sterk sprut i frityren.
- Hold blomstene i stilken og dypp dem i røra.
- Varm opp olje. Olja er varm nok hvis det freser når du dypper nedi et rent treredskap, for eksempel en sleiv.
- Dypp blomstene i den varme olja og stek til blomsten er gyllen.
- Legg blomsten på et tørkepapir og la den renne av seg.
- Klipp av stilkene og server som snacks eller som tilbehør.
TIPS: Frityrstekte blomster kan være fint å bruke i blomstersalat. Ha grytelokket tilgjengelig i tilfelle frityroljen skulle ta fyr.
UTSTYR
Ingredienser
- 100 gram hvetemel
- 1 klype salt
- 1 egg
- 1,5 dl melk
- 5 dl nøytral matolje, for eksempel rapsolje
- Spislige blomster fra for eksempel løvetann, gressløk, nellik, squash, gresskar, blomkarse, fiol, eller syrin
Annet utstyr
- Bolle
- Gryte eller panne med lokk
- Tørkepapir
- Saks