Emner fra Speiderstigen som man jobber med på dette møtet:

• Kan en stifinner speiderbønnen og Vår Far utenat.
  • Kan en stifinner speiderløftet og speidernes valgspråk utenat og kjenner innholdet i speiderloven.
  • Har en stifinner erfart gjennom lek og konkurranser både å tape og vinne, vente på tur og opptre rettferdig.
  • Har en stifinner erfart å lede en gruppe/patrulje med stifinnere gjennom en postløype eller i en konkret oppgave på tur eller møte.
  • Har en stifinner erfart å vurdere risiko knyttet til båltenning..

Merkekrav som tas på dette møtet:

Obligatoriske krav:

1. Bruk minst to ulike teknikker (som steking, baking, koking og innbakt) for å lage primitiv mat.
  2. Lage en dessert på bål.
  3. Rydde etter matlaging.

Valgfrie krav: (velg ett av disse)

• Lage egg i konvolutt, stek egg på steinhelle eller stek egget på pinne.
  • Være med i en konkurranse om å være den første til å koke opp kakao.
  • Lær deg å bruke stormkjøkken eller primus.

Åpning
Speiderne stiller i hestesko, synger Fold deg ut. En speider ruller ut flagget.
Ledere og speidere hilser flagget. En speider leser speiderloven før alle synger vår far.
Navneopprop

Utstyr: Flagg, speiderloven

Aktivitet 1
Stifinnerne samles rundt en bålplass, og samme med leder lager de et pagodebål. Snakk om risiko knyttet til båltenning. Vis oppbygging av bålet og fortell om faktorene som må være på plass for at det skal bli ild.(Brennbart materiale, varme og "luft"(oksygen)) Ved å fjerne en av disse faktorene kan man også slukke brann.

På forhånd: Leder har tent opp flere bål i tillegg til det stifinnerne skal lage, slik at disse er klare til stifinnerne kommer.

Aktivitet 2
Steking av sveler:
Speiderleder har med seg svelerøre som stifinnerne skal steke på bål. Hver gruppe får en stekeplate og en flaske røre, samt smør. Hvor mye varme tåler svelene? Er det noen smart måte å ha platen på for å få et best mulig resultat? (gjerne ta med et av syltetøyglassene man evt. har laget på bær-møte, så man kan ha dette på svelene)

Utstyr: Ved, opptenningsved, fyrstikk, stekeplater, svelerøre (se link til oppskrift nederst på siden), hjemlaget speidersyltetøy.

Aktivitet 2
Banan i sjokolade
Stifinnerne får utdelt folie, banan og en sjokoladeremse. De lager selv kutt i bananen, fyller inn sjokoladen og pakker den i folie. Hvordan er det lurt å steke bake bananen? I flammer eller i glør? Hvorfor? Hva gjør aluminiumen?

Utstyr: Bananer, sjokolade, aluminiumsfolie

Lek
Egg i  konvolutt
Stifinnerne får hver sitt egg, konvolutt og pinne. De skal steke egget over bålet i en konvolutt. Det gjøres ved å knekke egget i konvolutten, og deretter lime igjen konvolutten over pinnen. Det kan være lurt å smøre konvolutten. Hold pinnen over bålet til egget er ferdig stekt. Pass på at konvolutten ikke tar fyr!

Utstyr: egg, konvolutt, pinne

Avslutning
Dele ut merket og oppsummere møtet.
Andakt om advent:
Advent kommer fra det latisnke ordet "adventus" som betyr "ankomst".Vi venter på at Jesus skal komme.
I kirkene bruker vi lilla i adventstiden. Alterduken er lilla og stolaen som pretsen har rundt halsen er lilla. Vi sier at kirkeårets farge er lilla i adventstiden.
Les fra Lukas 1, 26-36. Budskapet til Maria.
Maria ventet nok veldig spent på at hun skulle føde Guds sønn. Gud sendte Jesus til verden for din og min skyld.​ I adventstiden skal vi forberede oss på at Jesus kommer til oss som et lite barn og som en frelser. Den beste julegaven vi har fått er Jesus.
Syng: Nå tenner vi vårt første lys nr 34 i Speidersang, alle versene.

Speiderne synger, Fold deg sammen. En speider ruller sammen flagget.
Speiderbønnen