Du kan lage falafelene fra bunn av, eller kjøpe de fryst i butikken. Under følger oppskrift på hvordan du enkelt kan lage de selv, sammen med oppskrift på en youghurt dressing.

Kjør alle ingrediensene til falaflene i en stavmikser til du har en jevn og fin deig. Den skal kunne trilles til små boller. Ha over i en boks, og putt i sekken sammen med tilbehøret.

Vel framme på leirstedet, fyrer du opp primusen. Trill små boller av falafel-deigen, trykk dem litt flate, og stek på middels varme i litt olje.

Hakk opp grønnsakene og finhakk den ferske korianderen. Lefsene varmer du i dampen over stekepanna med falaflene. Dandér ferdigstekte falafler i lun tortilla, og topp med rømme, rødløk, agurk og fersk koriander.

Utstyr


  • Stekepanne eller kjele til å steke i
  • Stormkjøkken eller bål
  • Kniv

 

Falafel:

  • 400 g (1 boks) kikerter i lake
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen (cumin)
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/4 ts kardemomme
  • Litt nykvernet pepper
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 ss hvetemel

 

Tilbehør:

  • 1 pakke tortillalefser (8-pk)
  • Et beger rømme
  • En agurk i små biter
  • En finhakket rødløk
  • Fersk koriander til topping
  • Nøytral olje til steking