Du kan lage falafelene fra bunn av, eller kjøpe de fryst i butikken. Under følger oppskrift på hvordan du enkelt kan lage de selv sammen med oppskrift på en youghurtdressing.

SLIK GJØR DU

  1. Kjør alle ingrediensene til falaflene i en stavmikser til du har en jevn og fin deig. Den skal kunne trilles til små boller. Ha over i en boks, og putt i sekken sammen med tilbehøret.
  2. Vel framme på leirstedet, fyrer du opp primusen. Trill små boller av falafel-deigen, trykk dem litt flate, og stek på middels varme i litt olje.
  3. Hakk opp grønnsakene og finhakk den ferske korianderen.
  4. Lefsene varmer du i dampen over stekepanna med falaflene.
  5. Dandér ferdigstekte falafler i lun tortilla, og topp med rømme, rødløk, agurk og fersk koriander.
     

INGREDIENSER

  • 400 g (1 boks) kikerter i lake
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen (cumin)
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/4 ts kardemomme
  • Litt nykvernet pepper
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 ss hvetemel
     

TILBEHØR

  • 1 pakke tortillalefser (8-pk)
  • Et beger rømme
  • En agurk i små biter
  • En finhakket rødløk
  • Fersk koriander til topping
  • Nøytral olje til steking
     

UTSTYR

  • Stekepanne eller kjele til å steke i.
  • Stormkjøkken eller bål.
  • Kniv
  • Ingrediensene du trenger for å lage falafel.
  • Tilbehør til falafel. 


Foto: Bernadette Wurzinger/ Pixabay