Hjemmelaget Bounty
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Mellom (30-90 min)
- Mat
Kok opp alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen under omrøring. Dette tar ca. seks minutter.
Press massen ut i en form, f.eks. en brødform.
Avkjøl helt, og sett den så i fryseren i ca to timer. Er det minusgraden så kan du også bare sette den ut et par timer.
Skjær den i passende biter.
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med delfiafett eller kokosolje. Det lønner seg å ha sjokoladen i en metallbolle. Når sjokoladen har blitt blank og fin kan du dyppe bountybitene i den. Sett dem i kjøeskap når de har blitt dekket helt med sjokolade.
Husk å oppbevare dem i kjøleskap.
UTSTYR
2 dl koksmelk (1dl kan erstattes med fløte eller H-melk)
50 g smør
1dl lys sirup
2ss sukker
200 g kokos
2-300 g kokesjokolade eller melkesjokolade
1 spiseskje kokosolje eller delfiafett
Gryte
Metallbolle
Komfyr
Kniv