Informasjonen er hentet fra Store norske leksikon.

I Norge har vi ca. 2100 sommerfuglarter.

Sommerfuglen starter livet sitt som bittesmå egg. De fleste larvene som klekkes ut av disse eggene er planteetere. Noen har spesialisert seg på å spise ting som korn, mel, ull, hår, voks og fett, mens andre er kannibaler og spiser andre larver!

I larvestadiet av en sommerfugls liv vokser de enormt både i vekt og størrelse. Huden til larvene har ikke egenskapene til å vokse på samme måte som larven, så de skifter hud opp til 10 ganger fordi den blir for trang for kroppen.

Når larven er stor nok og klar til å begynne overgangen til en sommerfugl begynner de aller fleste å spinne en kokong. Larvene har spinnekjertler inni kroppen som kan produsere en tynn silkeliknende tråd. Denne bruker larven til å lage kokongen. Inne i kokongen skjer forpuppingen. I dette stadiet utvikler larven seg til å bli en sommerfugl, og når den er ferdig utviklet bryter den ut av kokongen og kan starte det siste stadiet av livet sitt som en nydelig, fargerik sommerfugl.

De fleste sommerfugler har én generasjon om året, noen har to, andre bruker flere år til sin utvikling.

Sommerfuglene lever av nektar. Nektar er en sukkerholdig væske som blomstene produserer. Den er næring til mange dyr, særlig insekter, og det er denne væsken som bier omdanner til honning.

Noen vanlige sommerfuglarter i Norge:

Sitronsommerfugl

Rapssommerfugl

Neslesommerfugl

Dagpåfugløye

Admiral