BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

  1. Tenn opp et bål.
  2. Finn fram en gryte, en blikkboks eller lignende.
  3. Finn frem små greiner av einerbusk med mye barnåler. 
  4. Legg egg og einergreiner lagvis i gryta eller blikkboksen og fyll på med vann til slutt.
  5. Sett gryta eller blikkboksen over bålet og la det koke 3-8 minutter, alt etter hvor bløt- eller hardkokte dere vil ha eggene. 
  6. Ta eggene av bålet og kjøl dem ned. Nå har eggene fått en fin lysegul farge og er klare til å spises.
     

TIPS: Skal dere koke egg flere ganger i løpet av påsken, kan dere finne andre planter og teste om de kan brukes til å farge eggene i andre farger. Pass på å bruke planter dere vet at ikke er giftige. 

Andre ting å farge eggene med

Det finnes andre ting som også vil gi eggeskallet farge. Dere kan for eksempel bruke skallet fra både gul og rød løk, enten sammen eller hver for seg. Spinat, rødbete og rødkål kan også gi eggene fine farger om de får koke sammen. Hvis vannet får koke en stund med plantene før dere har egga oppi, vil det gi enda mer farge i vannet og på eggene.  
 

UTSTYR

  • ved og utstyr til å tenne bål
  • gryte eller blikkboks
  • einergreiner med barnåler
  • egg