Møteforslag: Mat fra naturen - høst
- Oppdagere (6-7 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
Krav til aktivitetsmerket Mat fra naturen finner du her.
BESKRIVELSE AV MØTET
På denne siden finner dere forslag til aktiviteter og hvordan dere kan gjennomføre disse på et møte.
ÅPNING
Åpningsseremoni, navneopprop
ANDAKT
Utstyr: Bibel, utskrift av andakten
Jesus den gode gjeter. Johannes 10,14
AKTIVITET 1 - HVA KAN VI SPISE
Om høsten kan dere plukke sopp, bær og nyper.
Plukk bare ting dere er sikre på hva er. Vis oppdagerne hva kan finne og hvordan det ser ut
AKTIVITET 2 - FINN SPISELIGE VEKSTER
Utstyr: Noe å samle i. (Syltetøyspann, plastposer)
Gå på tur i nærområdet deres og se om dere finner noe av det dere har lært.
Her må dere være i et område hvor det er sansynlig at dere finner noe av det dere har lært.
AKTIVITET 3 - LAGE MAT
Utstyr: Det du trenger for å lage bål (Ved, opptenning, fyrstikker) eller stormkjøkken , stekepanne, stekespade, pannekakerøre på flaske, bolle, skje, sukker, saks, konvolutter
Hvis dere skal ha bål og dere har mulighet til å passe bålet bør dere tenne opp før dere går for å sanke mat.
Det er hyggelig med bål, men kanskje letter foroppdagerne å steke pannekaker på stormkjøkken.
- Noen steker pannekaker
- Noen røre sammen bær og sukker til syltetøy.
- Noen kan rense nypene: Skjær dem i småbiter, hell kokende vann over og la det trekke.
- Noen renser blader som skal tas med hjem og tørks til te. Disse fordeler dere i konvolutter, en til hver oppdager.
AVSLUTNING
Speiderbønnen
Vær beredt - alltid beredt
UTSTYR
- Bibel
- Utskrift av andakten
- Noe å samle i. (Syltetøyspann, plastposer) til hver oppdager
Til hver patrulje: - Stekepanne
- Stekespade
- Pannekakerøre på flaske
- Bolle
- Skje
- Sukker
- Saks
- Konvolutter, en til hver oppdager
- Det du trenger for å lage bål (Ved, opptenning, fyrstikker)
eller - Stormkjøkken (brensel og fyrstikker), ett til hver patrulje
EMNER FRA SPEIDERSTIGEN SOM DERE JOBBER MED PÅ DETTE MØTET:
- Har en oppdager erfart å være med å sanke spiselige vekster i sitt lokalmiljø og tilberede et måltid av disse.