BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Del dere inn i patruljer eller lag.
  2. Bruk et tau til å markere opp en sirkel på bakken. Sirkelen må være så stor at hele patruljen får plass til å stå i sirkelen. Merk opp ett område til hver patrulje som deltar.
  3. Hele patruljen skal stille seg i sirkelen. Når alle har fått plass, skal patruljen gå ut igjen.
  4. Stram inn området litt før patruljen prøver å få plass igjen, for eksempel 10 eller 20 centimeter.
  5. Gjenta helt til patruljen ikke klarer å få plass lenger. Det er om å gjøre å få plass på minst mulig område.
     

TIPS: Skal dere konkurrere, er det viktig at patruljene består av like mange personer. Det er også viktig at sirkelen blir strammet inn like mye. Det kan også være lurt å sette en tidsbegrensning på hvor lang tid speiderne har til å få plass i sirkelen etter hver innstramming.

Alle får plass på avisen eller presenningen

En annen variant er å dele ut en dobbel avvisside. Ingen får være borti bakken, men det er lov å stå på avisen. Mellom hver runde river lederen av en liten bit av papiret. Til slutt står patruljen igjen med en så liten bit at det ikke er mulig å stå på den uten å være i bakken, men det er fortsatt mulig å løse oppgaven hvis alle i patruljen holder i avisbiten og hopper samtidig. Det er om å gjøre å stå igjen med minst mulig avisbit.

Det er også mulig å gjøre det samme med en presenning, men i stedet for å rive en bit av, kan dere brette presenningen i to mellom hver gang.
 

UTSTYR

  • tau, avis eller presenning