BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Skatten og perlen, Matteus 13, 44-46 og Det nye Jerusalem, Johannes' åpenbaring 21, 18-21.
 

ANDAKT

Skatten og perlen:
44 Himmelriket er likt en skatt som var gjemt i en åker. En mann fant den, dekket den til igjen, og i sin glede gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren. 45 Himmelriket er også likt en kjøpmann som lette etter fine perler. 46 Da han fant en særlig verdifull perle, gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte den.

Er det noe som er så verdifullt at dere ville gitt fra dere alt dere eier for å få det i retur?

Hvilke ord forbinder dere med Gud og himmelen? Skriv alle ordene på et stort ark eller lag hver deres tegning med ordene.

Det nye Jerusalem:
18 Muren var bygd av jaspis, og byen selv var av rent gull, lik det klareste glass. 19 Grunnsteinene i bymuren var prydet med edelstener av alle slag. Den første grunnsteinen var av jaspis, den andre var av safir, den tredje av kalsedon, den fjerde av smaragd, 20 den femte av sardonyks, den sjette av karneol, den sjuende av krysolitt, den åttende av beryll, den niende av topas, den tiende av krysopras, den ellevte av hyasint, den tolvte av ametyst. 21 De tolv portene var tolv perler, hver port laget av en eneste perle. Gaten gjennom byen var av rent gull, gjennomsiktig som glass.

Det er ingen i hele verden som er akkurat som deg. Selv om du har en enegget tvilling er det likevel bare du som er du! Fingeravtrykket ditt er ulikt alle andres. Av milliarder av mennesker på jorden er det ingen som kan erstatte akkurat deg. Du er verdifull! Du er helt spesiell, det er ingen andre som er akkurat sånn som deg.

Bibeltekstene gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Vi takker og ber

 • Takk for at alle mennesker er unike.
 • Takk for at vi får være speidere.
 • Vi ber for alle nye speidere og speiderledere.
 • Vi ber for at alle skal få høre om Jesus.
   

SLIK GJØR DU

 1. Gjem perler i området dere er.
 2. Hver patrulje får 5-10 minutter til å lete etter perlene før dere teller opp hvem som har funnet flest perler.
 3. Samle sammen perlene og la hver speider velge seg en perle som skal forestille seg selv, Jeg-perlen, og en perle som skal forestille Gud, Gudsperlen.
 4. Lag et smykke av ulike perler til å ha rundt håndleddet eller rundt halsen. Jeg-perlen og Gudsperlen skal være ved siden av hverandre.
   

UTSTYR

 • Perler, minst 5 til hver speider.
 • Tråd eller hyssing, til å tre perlene på eller knyte makramé.
 • Kjedelås hvis dere vil.