BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

 SLIK GJØR DU - Beat for beat

  Del dere inn i 2-3 lag og velg ut en programleder.
 1. Programlederen må velge ut 3-5 hemmelige sanger og velge ut en setning fra hver sang. Ordene fra hver setning skal så skrives på ark, ett ord på hvert ark, og får et nummer på baksiden på denne måten: 
  • Hvis programlederen velger sangen Her kommer Ole Brumm og setningen "En liten bjørn i skogen", trenger hen fem ark med nummer 1-5 på baksiden. På arket med 1, skriver hen "En", på arket med 2 skal "liten" stå, på arket med 3 skal "bjørn" stå. På arket med 4 skal "i" stå og på arket med 5 skal "skogen" stå.
  • Legg arkene frem med tallsiden opp.
 2. Finn en gjenstand som kan fungere som mikrofon, for eksempel en tom brusflaske. 
 3. Når lagene er klare, begynner det første laget å snu et valgfritt tall og får et ord. 
 4. Laget som snudde tallet skal så prøve å komme på en sang med ordet i og så synge sangen. Hvis laget klarer å synge en sang som inneholder ordet, får de et poeng og får velge et nytt tall. Hvis laget ikke klarer å synge en sang med ordet, får de null poeng og turen går videre til neste lag.
 5. Når et lag tror de vet løsningssangen, kan de bruke sin tur på å synge sangen. Hvis de har riktig sang, får de ett poeng og ett poeng for hvert tall som ikke er åpnet. 
 6. Spillet fortsetter med så mange sanger som dere ønsker, men ofte er det nok med 3-5 sanger. 
   

TIPS: Hvis dere vil kan dere gi ekstrapoeng til lagene hvis de klarer å si riktig sangtittel og/eller artistnavn i tillegg til å synge med. Dere kan spille musikk til sangene for å gjøre det enklere å synge med.

Dere kan gjøre spillet vanskeligere ved å legge til røde ord. Hvis et rødt ord kommer til syne bak en luke, går turen automatisk videre til neste lag uten at laget får prøve å synge en sang. Røde ord gjør at det blir mer variasjon i hvem som får fortsette turen sin. 

Husk på at ikke alle synes det er like gøy å synge høyt. Det er viktig å heie på hverandre og være med å synge når dere kan sangene. Det er gøyest om hele laget blir med opp og synger sangene sammen. 
 

UTSTYR

 • Ark eller Post-it-lapper
 • Noe å skrive med
 • Sangtekster
 • Eventuelt noe å spille musikk med