Bruk kartong til å lage seks like pappdukker, cs 25-30 cm høye. Tre av dem må kunne stå oppreist.

Kle deretter to og to dukker i like klær, to i klær laget av 100% bomull, to i 100% ull og to i 100% syntetisk materiale, gjerne turtøy som fleece eller superundertøy. Klærne må ikke limes fast i dukkene, men sys slik at de ikke faller av, det trenger ikke å se pent ut!

Bruk en brannsikker uteplass, gjerne en bålplass. Tenn på to og to like dukker, en som står og en som ligger.

Hva skjer? Både bomull og ull brenner sakte, mens det syntetiske materialet smelter raskt og lukter vondt. Dukken som står brenner fortere enn dukken som ligger. Siden dukkene er laget av papp vil disse også brenne opp, men ikke før man har sett forskjellen på brennbarheten i de ulike materialene.

Still speiderne spørsmål:

• Hva skjer med kroppen din dersom klær i ull/bomull/syntetisk materiale tar fyr når du har det på deg?
  • Hva bør du gjøre dersom det tar fyr i klærne dine?

Du kan enten lage dukkene og klærne på forhånd og fortelle speiderne hva klærne er laget av, eller speiderne kan være med på å lage dukkene og klærne.

• Kartong til å lage 6 "mennesker"
  • Tøybiter til å sy klær til pappmenneskene. To og to pappmennesker skal ha like klær
    • To skal ha klær i 100% bomull
    • To i 100% ull
    • To i 100% syntetisk materiale, gjerne turklær som fleece, superundertøy e.l.
  • Saks, lim, nål og tråd
  • Fyrstikker