Fyrstikker er en enkel måte å få fyr i et bål, men er de blitt våte vil de ikke lenger virke. Da kan det være lurt  å ha med seg et sett tennstål. Dette er en morsom måte å lage fyr på, og det virker selv om det blir vått.

Et sett består av et tennstål og en rasp. Når man drar raspen over stålet med litt press lages det gnister. Har man mistet raspen kan man bruke noe man har, for eksempel en kniv.

For å få fyr i et bål ved hjelp av tennstål må man lage et godt sted i bålet der gnistene lett kan sette fyr. Knusktørre småbiter av never, tørket gress eller tønne grankvister tar fort fyr og er et godt utgangspunkt. Lag en liten haug med dette, sett tennstålet ned i haugen og dra raspen over stålet slik at gnistene spruter inn i haugen. Jo tettere innpå haugen du får tennstålet, jo lettere er det å få fyr. Når du første har fått fyr på den lille haugen kan du legge større på større pinner, og når flammene har fått tak i disse kan du legge på skikkelige vedkubber. Pass på at bålet får luft samtidig som flammene har noe å ta tak i. 

Det krever litt trening å få fyr i et bål med tennstål, men det gjør det enda morsommere å få det til!