Earth Hour er en markering for å øke bevisstheten rundt klima- og miljøutfordringer. Privatpersoner, bedrifter og organisiasjoner over hele verden deltar ved å slukke lyset i én time. Lysslukkingen gjøres som et symbol for å vise at man deltar og ønsker å stå sammen for å stoppe de menneskeskapte klimaendringene. 

Årets Earth Hour 2020 markeres 28.mars 20.30 - 21.30 i din lokale tidssone. 

Aktivitetene for Earth Hour 2020 er plukket ut så de passer til Folkehelseinsituttets anbefalinger knyttet til koronasmitte.

AKTIVITET 1 - VIRTUELT LEIRBÅL

Arranger et virtuelt leirbål sammen med dine venner gjennom en videochat! Sett på en bålfilm eller tenn i peisen og gjennomfør kjente leibålsaktiviteter som leirbålsrop og leirbålssanger. 

Leirbålssanger og leirbålsrop finner du i her.

AKTIVITET 2 - SPILLKVELD

Legg bort alle elektroniske gjenstander og forbli frakoblet fra internett gjennom en spillkveld. Hent frem favoritter som geni, ludo, kortspill, monopol eller deres egne spillfavoritt. Slå av lyset, og tenn levende lys, som setter stemningen rundt bordet. Bruk tiden sammen, og gled dere over hverandres selskap. 

AKTIVITET 3 - SOSIAL MEDIER-UTFORDRING 

Skal du markere Earth Hour 2020? Enten du velger å gjennomføre en av disse aktivitetene eller om du og dine venner finner en spesiell måte å markere lysslukkingen den 28.mars, kan du bidra til at flere får vite om Earth Hour. Inspirer venner og kjente til å delta ved å legge ut et bilde hvor du oppfordrer til å bli med på markeringen. I etterkant kan du også dele et bilde fra din markering. Bruk emneknaggene #EarthHour #Connect2Earth #kmspeider 

AKTIVITET 4 - HEV STEMMEN FOR KLIMAET!

På hjemmesiden til Earth Hour har man samlet tusenvis av stemmer fra mennesker over hele verden, som et symbol på alle som ber om handling for å verne om klima og miljøet. Du kan enkelt bidra ved å registere din stemme ved å gå inn på www.earthhour.org/voice

AKTIVITET 5 - KLIMATILTAK

La Earth Hours budskap vare ved å benytte anledningen til å lage en “avtale” med miljøet. Finn et tiltak som du ønsker å gjøre, for å ta vare på naturen og miljøet. 

Forslag til klimatiltak finner du her.

AKTIVITET 6 - SI NEI TAKK TIL PLAST

Bytt ut engangsplast med gjenbruksartikkler. Ha med ditt eget handlenett på butikken, din egen kopp på kafé, fyll vannflasken om igjen og prøv å unngå produkter som er innpakket i plastembalasje. Kan du komme på flere måter å redusere ditt plastforbruk?

AKTIVITET 7 - FILMKVELD

Pop popcorn og se en film eller serie hvor du lærer mer om miljøutfordringer, eller lær mer om livet i naturen ved å se en naturdokumentar.

Filmtips:

  • NRK super: Super Natur 
  • NRK: Viten og viljen - Plasthavet
  • NRK: Planet Plast
  • Netflix: A plastic ocean
  • Netflix: Chasing Coral
  • Netflix: The true cost
     

AKTIVITET 8 - GJENBRUK

Lag nye ting av gamle t-skjorter. En gammel t-skjorte kan få nytt liv som et nytt produkt. Hva med å lage; et handlenett, kjøkkenkluter, teppe, forkle eller hårbånd?

Fremgangsmåte til oppsirkulering av t-skjorter finner du her.

Foto: Ingeborg M. K. Skjelmo