Det finnes flere måter å fingerhekle, dette blir en tynn snor og er nok den enkleste måten å gjøre det på.

Trinn 1:
Slik lager du startløkken. Legg den korte enden av garntråden i din venstre hånd. Knytt hånden rundt tråden, men ha pekefinger og langfinger ute, nesten som når du gjør speiderhilsen. Pekefinger og langfinger vender mot ansiktet ditt. Dra den lange tråden rundt pekefinger og langfinger i en sirkel. Dra den rundt til tråden krysser seg selv. Den enden som du har dratt rundt pekefinger og langfinger trekker du så innunder samme sirkel, men ikke helt gjennom. Stopp når du får en løkke og stram løkken ved å dra i den lange tråden.

Trinn 2:
Slik lager du lenkene. Start med å bytte hånd. Hold løkken du har laget åpen, med tommel og pekefinger på høyre hånd som en «krokodillemunn». Dra i tråden med venstre hånd for å stramme løkken slik at den blir ennå mindre, men ikke for liten.  Bruk «krokedillemunnen» (pekefinger og tommel på høyre hånd) til å gape over den lange tråden (på venstre hånd), og trekk den lange tråden gjennom munnen slik at den blir en liten løkke. Lag ny krokodillemunn gjennom den nye løkka, og stram til ved å trekke i den korte tråden og i løkka. Ta igjen tak i den lange tråden og lag en ny løkke. Gjenta dette til du har fått ønsket lengde.

For å bytte farge legger du bare løkken over en annen snor og fortsetter på akkurat samme måte.

Man kan lage ulike ting av fingerhekling:
Bilde.
Bruk kartong eller et annet kraftig papir. Bruk fingerheklingssnorene som strekene på en tegning, og lim det fast i de mønstrene og figurene du vil. Lag gjerne sammen med hele patruljen, kanskje dere kan bruke dette som patruljesærpreg?

Nøkkelring. Knyt en eller flere fingerhekla snorer fast på en nøkkelring (disse kan du enkelt få tak i på en hobbybutikk). Hvis du lager en lang nok snor, kan du lage en løkke på den og bruke det som et nøkkelkjede.

Belte. Bruk en eller flere (kan gjerne flettes sammen) snorer og bruk som belte rundt kjoler, topper eller i bukser. Beltespenner kan kjøpes på flere hobbybutikker, eller så kan man bare knyte dem sammen.

Armbånd. Mål med håndleddet og lag en snor som er lang nok rundt. Knyt i endene. Lag like eller matchende til deg og en venn, så har dere vennskapsbånd!

UTSTYR

  • Snor
  • Saks
  • Papplate og lim
  • Nøkkelring