SLIK GJØR DU

  1. Planlegg hvordan dere ønsker å gjennomføre innsamlingen. Skal speiderne samle inn ved å gå dør til dør eller skal dere ha et returpunkt hvor de som ønsker kan levere inn pant til gruppa?
  2. Informer om at dere skal ha flaskeinnsamling i lokalmiljøet. Bruk gruppas hjemmeside, lokale facebookgrupper eller heng opp lapper på oppslagstavler i nærområdet. 
  3. Da det kan bli mange flasker og bokser er det lurt å registere dere på hjemmesiden til Infinitum, som drifter pantesystemet i Norge, fremfor å reise til en butikk for å pante. Det er gratis å være med i panteordningen, og i tillegg til panten vil dere også motta håndteringsgodtgjørelse (10 øre for flasker og 5 øre for bokser).
  4. Planlegg ruter og områder for innsamling, og fordel områdene mellom deltakerne som deltar på innsamlingen. Noen deltakere samler inn, mens andre hjelper til med sorteringten på innsamlingsområdet.
  5. Lag et innsamlingsområde - for eksempel ved møtelokalet. Her kan deltakerne komme for å levere det de har samlet inn og gi beskjed om fullførte ruter eller områder. 
  6. Gjennomfør flaskeinnsamlingen. Én person har oversikt over hvilke ruter eller områder deltakerne skal gå til.
  7. Sorter innsamlet tomgods ved innsamlingsområdet.
  8. Følg Infinitums fremgangsmåte for håndtering og merking av sekker.
  9. Sekkene med tomgods hentes av Infinitum uten kostnad.

 

Foto: Svein Olav Ekvik

UTSTYR