Del i to lag på 5-10 spillere. Banen skal være rektangulær med en oppmerket firkantet målsone i hver ende.

Lagene stiller opp foran sine mål. Man bestemmer hvilket lag som skal starte som forsvarere og hvilket som skal starte som angripere. Spillet starter når en forsvarsspiller sender frisbeen mot det andre laget.

For å skåre mål må man ta i mot frisbeen inne i målsonen til det andre laget. Det er ikke lov å løpe med frisbeen. Man kan kaste frisbeen i hvilken retning man vil, og man har ti sekunder på å kaste.

Dersom en pasning ikke blir fullført går frisbeen over til det andre laget. En pasning blir avbrutt ved at man bruker for lang til på å kaste, at medspilleren ikke klarer å ta i mot eller en på det andre laget snapper frisbeen eller slår den i bakken.

Hver gang det blir mål starter spillet opp igjen ved at alle stiller seg foran sin målsone, laget som skårte overtar som forsvarere og sender frisbeen til det andre laget.

Det er ikke lov å ta på andre spillere, men det er selvfølgelig lov å stille seg  i veien for den som skal kaste eller å dekke opp andre spillere. Det lønner seg derfor å være rask med å kaste videre!

Frisbee ultimate spilles uten dommer, og det legges stor vekt på å følge reglene og vise god sportsånd.

• Frisbee
  • Noe å merke opp mål med