BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

 1. Alle deltagerne stiller seg i en ring. Leken har en rytme med tre taktslag, både i lyd og bevegelser.
 2. Bestem hvem som skal starte.
 3. Første taktslag: Den som begynner legger håndflatene mot hverandre, strekker armene ut og hugger i luften (som en samurai) mot hvem som helst annen i ringen og roper Hi!
 4. Andre taktslag: Personen som blir pekt på legger håndflatene mot hverandre, strekker armene rett opp i luften, for å gjøre seg klar til hugg, og roper Ha!
 5. Tredje taktslag: Personene på hver side av den som nå står med armene rett opp i luften legger håndflatene mot hverandre og hugger, i luften, inn mot magen til den som står med armene rett opp og roper Ho!
 6. Man kan velge om man bare starter på nytt når noen gjør feil, eller om man går ut av leken når man gjør feil. For eldre speidere kan man være litt streng på at deltagerne følger riktig takt, for de yngre kan det være nok at de gjør riktige bevegelser.
 7. Nytt første taktslag: Personen som nå står med armene rett opp i luften hugger mot en ny person og roper Hi!
 8. Slik fortsetter leken.
 9. Hvis dere spiller med at deltakerne som gjør feil går ut, fortsetter leken til det er to igjen. 
 10. Vinneren avgjøres med en duell. 
 11. Forslag til duell: Bli enige om et ord som duellantene skal reagere på - for eksempel Samurai. Duellantene stiller seg rygg mot rygg, og tar ett skritt fra hverandre for hvert ord en av de andre spillerne sier som ikke er Samurai. Når noen sier Samurai, er det om å gjøre å være først til å snu seg å si Ho!
 12. Spilleren rom reagerer raskest vinner.