BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Velg ut en speider som skal være knutemor. Knutemor skal gå bort sånn at hen ikke kan se eller høre de andre speiderne.
  2. De andre speiderne stiller seg i en ring med ansiktene mot hverandre og holder hverandre i hendene.
  3. Speiderne i ringen skal gå over, under og rundt hverandre og knytte seg sammen til en knute. Det er viktig at ingen slipper hverandres hender!
  4. Når knuten er ferdig, roper alle "Knutemor! Kom og hjelp oss!". 
  5. Knutemor skal komme tilbake og prøve å knytte opp knuten ved å be speiderne gå over, under og rudt hverandre.
  6. Når knuten er knyttet opp og speiderne står i en ring med ansiktene mot hverandre igjen, kan dere bytte knutemor og gjennomføre leken på nytt.
     

TIPS: Det er viktig å huske på at ikke alle synes det er komfortabelt å være så tett på andre mennesker som i knutemor. Derfor er det viktig å forklare leken i forkant og gi beskjed om at det er lov å ikke være med.

En annen variant

I stedet for at alle står i en ring og holder hverandre i hendene i starten av leken, kan alle stille seg tett i tett, skulder mot skulder, og strekke fram den høyre hånda si og tar tak i en annens høyrehånd. Deretter strekker alle ut sin venstrehånd og tar tak i en annens venstrehånd. 

Klarer knutemor å løse knuten? Det er ikke sikkert at det går. Denne varianten kan også gjøres uten en Knutemor. Da må speiderne i knuten selv samarbeide om å få opp knuten.