Sett opp en sekskantet innhegning med 30 meter tau og 1 pinne i hvert hjørene, tauet skal stå 20-40 cm over bakken. Speiderne skal ikke ha sett innhegningen før aktiviteten starter.

Alle deltagerne får bind for øynene og blir ledet bort til innhegningen. De får ikke vite hvilken form innhegningen har. Her skal de finne et 20 meter langt tau som de sammen skal lage et kvadrat av og plassere midt i innhegningen. 

Dersom noen av speiderne tar for mye av kontrollen, eller bare for å gjøre oppgaven enda vanskeligere, kan en ledere plassere "stillehatten" på speiderne. Den som har på stillehatten får ikke lov til å si noe før denne blir tatt av igjen. Det er heller ikke lov til å fortelle at man har fått på stillehatten. Stillehatten kan ikke være på i mer enn ett minutt. Speiderne må få vite om stillehatten på forhånd slik at de vet hva de skal gjøre om de får denne på hodet.

Aktiviteten er over når deltagerne er enige om at de har fått plassert kvadraten i midten av innhegningen. 

Snakk sammen etterpå: Ble det til et kvadrat? Ble dette plassert i midten? Hva var vanskelig med oppgaven? Hvilke utfordringer støtte speiderne på underveis? Klarte speiderne å legge en plan? I så fall, klarte de å følge planen? Hva gjorde stillehatten med speidernes samarbeid?

UTSTYR

  • Tau, 30 meter til innhegning, 20 meter til kvadrat
  • 6 pinner til hjørner
  • 4 plugger