Når man skal lære bort noe er det første man må gjøre å kunne det man skal lære bort. Les deg godt opp på temaet. Jo mer man kan om noe, jo enklere klarer man å forklare det for andre!

Når temaet skal presenteres kan man velge mellom mange forskjellige måter. En kreativ presentasjon er morsommere og lettere å følge med på. Sjansen for at de som ser på lærer noe, er større når det er gøy å se på presentasjonen. Hvis dere har mange temaer å lære om kan speiderne deles i patruljer. Hver patrulje skal lage en presentasjon om ett tema og deretter holde presentasjonen for de andre speiderne slik at de kan lære hverandre om de ulike temaene.

Det er mange måter å presentere noe på, her er noen tips:
Veggavis: Bruk et stykke gråpapir eller et stort ark, og tegn, skriv eller lim på informasjon. Bruk farger og bilder for å gjøre avisen spennende. 
Avis: Lag en skikkelig avis med store overskrifter, leder, nyhetsartikler, reportasjer og leserbrev. Aviser innholder også gjerne annonser, lag en reklame for noe som er relatert til temaet dere presenterer i avisen.
Skuespill: Skriv et skuespill der temaet dere skal lære bort kommer frem. Kanskje kan dere spille et debattprogram der ulike roller presenterer ulike sider av temaet og en programleder styrer diskusjonen. Eller kanskje dere kan lage en historie om noen som opplever temaet dere presenterer. 
Film: Bruk videokamera og spill inn film om temaet dere skal presentere. Filmen kan inneholde et skuespill dere har laget, eller dere kan filme ting relatert til temaet dere presenterer og kommentere det dere filmer.
Animasjonsfilm: For å lage en animasjonsfilm trenger du: noe du kan ta bilder med, figur(er) laget av noe du kan endre på, for eksempel plastelina, lego eller papir, en bakgrunn og verktøy så du kan endre figuren(e)s utseende. Ta et bilde, beveg bittelitt på figuren(e) og ta et nytt bilde. Jevn animasjon får du med mellom 12 og 16 bilder per sekund, men det kan bli kul film med færre bilder også, selv om filmen da vil oppleves hakkete. Bruk et animasjonsprogram til å sette sammen bildene til film og til å legge på replikker og bakgrunnslyd, for eksempel Stop Motion Studio eller iMotion.
Lysbildeshow: Ta bilder relatert til temaet dere skal presentere eller finn bilder på nettet. Sett det sammen til en lysbildepresentasjon. Presentasjonen kan i tillegg til bilder gjerne inneholde sider med informasjon, relatert musikk eller filmklipp.
Sang eller dikt: Skriv en sang eller et dikt om temaet dere skal presentere. Bruk en melodi dere kan, eller dikt deres egen melodi. Spill gjerne instrumenter til når dere presenterer. Dere kan også bruke relaterte rekvisitter under presentasjonen.
Lag en quiz: Lag spørsmål knyttet til temaet dere presenterer og la de som hører på få svare på spørsmålene. Gå gjennom de riktige svarene i fellesskap.