Bruk det du kan av surringer (åttetalls-, vinkel-, kryss- og rundsurring) og om pionering og lag en kul hinderløype! Nedenfor er tre eksempler på hindere, men bruk fantasien og lag flere kule hindere. Utfordre paturljen eller gruppa til å gå gjennom hinderløypa, arranger konkurranser og inviter speidere fra kretsen eller hele landet!

1. Trappehinder

Lag to trefoter med åttetallssurringer. Surr trinn i passe høyde fra hverandre mellom trefotene med en vinkelsurring på hver side av trinnet. Antall trinn avhenger av høyden på trefotene og avstanden dere ønsker mellom dem. Det kan surres trinn på begge sider så man må klatre opp og ned, eller man kan hoppe ned fra toppen – bare pass på at det ikke er for høyt slik at noen kan falle og slå seg. Barduner og sikre trefotene godt. Se punkt 1 på illustrasjonen vedlagt.

2. Krypehinder

Du trenger 4 korte raier som skal graves ned i bakken og 2 lange raier. Legg to og to korte raier parallellt med 1-3 meter avstand (avhengig av hvor langt dere vil krype). Surr fast en lang raie med vinkelsurringer i hver sitt korte raie-par. Løft opp "konstruksjonen" og stikk de to korte raiene ned i hull dere har gravd på forhånd. Gjør det samme med den andre "konstruksjonen" og la den gå parallellt med den første dere satt i bakken. Trekk sisal eller annet tau fra den ene lange raien til den andre og dra den rundt raiene slik at dere lager et plan med sisalen. Det er dette man skal krype under. I stedet for korte raier går det også an å bruke et eller flere trær i passe avstand til hverandre og surre lange raier i dem i stedet. Pass på at planet blir i en slik høyde at man får plass til å krype og bevege seg litt under uten å ødelegge hinderet. Se punkt 2 på illustrasjonen vedlagt.

3. Bro

Passende å lage over en bekk eller liten elv som ikke er veldig dyp eller har sterk strøm. Lag en trefoting med åttetallssurring og surr fast avstivere mellom bena med vinkelsurringer. La raiene stikke opp på toppen av trefotingen og pass på at det er plass til å la en raie ligge og hvile her. Legg balanseraien på plass over trefotingen og grav hull til en liten raie inntil balanseraien på hver side av bekken/elva og trekk en tråd mellom disse (brukes som "rekkverk") og ned i bakken på hver side som barduner. Hvis en av raiene fra trefotingen er i riktig høyde og på riktig plass, kan dere la tråden gå rundt denne et par ganger på vei over slik at "rekkverket" blir mer stabilt. Stabiliser balanseraien med en eller flere plugger på motsatt side av der rekkverk-raiene står. Se punkt 3 på illustrasjonen vedlagt.

Illustrasjon av Heidi Asdahl (www.illustrasjon-heidi.com) for Speiderhåndboka.

UTSTYR

  • Raier
  • Sisal eller annet tau
  • Kniv