Hver år kaster vi alt for mye klær.  Noe av det er utslitt, men ofte er det tøy som vi kunne ha brukt - tøy som er helt i orden, men bare litt gammelt. Da er det en god idè å lage noe nytt av det gamle tøyet, som f.eks. et leirnett. 

Dere har sikkert noen gamle t-skjorter som ligger og støver. Det kan faktisk bli noen ganske kule leirnett. Det er lett å lage og miljøvennlig. Alt dere trenger er en gammel t-skjorte, en linjal og en saks, ev. nål og tråd. 

Det finnes to varianter av leirnettet.

Leirnett med flettebunn

Oppskrift:

  1. Klipp ut halsen, ermene og innbretten nederst på t-skjorta, dvs bunnen på t-skjorta.
  2. Klipp strimler, ca. 17 cm lange, fra bunnen av t-skjorta og oppover. Lag bredden på strimlene ca. 1,5-2 cm. Det kan være lurt å bruke en linjal til å måle. Klipp forside, bakside og sidene av skjorta i ett klipp. 
  3. Dra og rull litt på alle strimlene til de blir som tynne pølser. Knytt forside og rygg sammen. Slå en enkelknute på hvert par. Stram forsiktig og posen er ferdig. Et tips er å bruke båtmannsknop på knutene. Da blir de mer solide. 

 

Leirnett med bunnsøm

Oppskrift:

  1. Klipp ut halsen og ermene.
  2. Sy igjen bunnen av  t-skjorta.


Nettet kan dekoreres på mange forskjellige måter. Klipp ut sjablonger av papir og la speiderne male sitt eget navn på leirnettet. Bruk svamp og stoffmaling. Om dere er ekstra kreative kan dere sy på gamle speidermerker eller en fin søm.