Tappe bjørkesevje
Fram til bladene spretter om våren er det fint å tappe sevje.
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Lang (90-180 min),
- Heldags
- Friluftsliv,
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Kutt over ei mindre grein og fest en pose eller flaske over enden, som på illustrasjonen.
- Posen vil etter hvert fylles opp med sevje.
- Kutter du flere greiner som er ved siden av hverandre og binder disse sammen går det raskere.
- Sevja gjærer raskt, så den må brukes som ferskvare.
- Etterpå kan sevja drikkes som den er, men hvis du koker 1 liter inn til det er igjen 2–3 desiliter, blir den søt og god og du har fått bjørkesirup.
- Etter at sevja er kokt kan du blande i litt farris og få en god vårdrikk.
UTSTYR
- Flaske
- Kniv/sag
- Tape
- Gryte eller kokeplate