Koke mat i høykasse
Høykasse egner seg godt for mat som skal kokes en stund og som ikke må svi seg.
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Lang (90-180 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Det er nesten umulig å svi mat som lages i høykasse. Det passer bra å laga mat som skal kokes en stund og som ikke må svi seg, i høykasse. Grøt og poteter er noen eksempler.
- Grav en grop i jorden, litt dypere og større en kjelen du bruker.
- Legg høy eller aviser i bunnen og langs kanten av gropen.
- Kok opp maten på vanlig måte og sett kjelen raskt ned i hullet. Kjelen bør ha et tett lokk på.
- Legg aviser eller høy over kjelen.
- Luften i høyet eller avisene holder varmen inne i kjelen, og gjør at maten fortsetter å tilberedes nede i gropen.
- Maten skal stå i høykassen dobbelt så lenge som vanlig koketid.
Foto: Håkon Kristoffersen
UTSTYR
- Stor kjele med lokk
- Spade
- Høy eller aviser
- Bål