Grøt av lav - oppskrift
Visste du at du kan spise flere typer lav, og at det før var vanlig å koke og spise grøt av lav?
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Helg
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Plukk skjegglav, brødlav eller navlelav.
- De fleste lavtyper må lutes før de kan spises. Lag lut ved å lage en blanding der 1/2 er aske av bjørk og 1/2 er vann.
- Legg laven i luten og la det stå sånn i 8-24 timer.
- Skyll laven grundig når den er ferdig luten.
- Kok i 40 minutter.
- Nå er grøten klar til å spises.
UTSTYR
Ingredienser
- Lav
- Vann
- Bjørkeaske
Annet utstyr
- Bål eller stormkjøkken
- Gryte
- Sil