Neslesuppe - oppskrift
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Stornesle ble tidligere dyrket til mat, men nå regnes den mest som ugress. Neslene smaker best på våren og forsommeren. Her er oppskrift på en nydelig neslesuppe.
SLIK GJØR DU
- Plukk friske brennesleblader.
- Skyll bladene godt i kaldt vann og ta vekk eventuelle stengler.
- Kok opp vann, ha neslene i vannet og la dem koke i 3-4 minutter. Neslene brenner ikke lenger etter at de har kokt.
- Ta neslene ut og skyll dem raskt i kaldt vann sånn at du greier å ta på dem uten å brenne deg.
- Kok opp buljongen.
- Rør sammen smør og mel til en jevning og visp jevningen inn i den kokende buljongen.
- Kok i tre-fire minutter til det begynner å tykne.
- Hakk neslene i småbiter og ha dem og fløten i gryta.
- Smak til med salt og pepper.
- Server gjerne med kokt egg, sprøstekt bacon, hvitløksbaguetter eller godt brød.
TIPS: Bruk hansker når dere plukker brennesler for å unngå å brenne dere på hendene. Plukk små, ferske skudd og blader av nesle. Hele planten kan brukes, men de groveste stilkene smaker ikke like godt.
UTSTYR
Oppskriften holder til 4 porsjoner
Ingredienser
- 2 liter nesler
- 2 ss smør
- 1,5 liter kylling- eller grønnsaksbuljong
- 3 ss mel
- Salt
- Pepper
- Muskat, kan sløyfes
- 1 dl fløte
- 1 fedd hvitløk, om ønskelig
- Eventuelt egg
Annet utstyr
- Hansker
- Bøtte
- Stormkjøkken
- Kniv
- Skjærefjøl