Elgpiroger - oppskrift
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Samfunn
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Finhakk hvitløk og del elgkjøttet opp i små terninger.
- Brun hvitløken, elgkjøttet og krydder i en panne.
- Del purren i ringer. Ha purren i panna og la den surre et par minutter.
- Ta purren ut av panna og bland inn ost.
- Rull ut pizzadeigen og lag sirkler med 16-17 centimeter i diameter.
- Legg 1-2 spiseskjeer med fyll på hver sirkel og pensle sammenvispet egg langs kanten av deigen.
- Brett deigen på midten sånn at den lager en halvsirkel. Bruk en gaffel til å trykke sammen kanten.
- Legg pirogene på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Pensle toppen av pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne litt oregano på som pynt.
- Stek pirogene på 220 grader i 10-12 minutter. Server dem varme.
TIPS: Bruk en skål eller lignende til å legge over deigen og skjær rundt kantene for å lage fine sirkler av pizzadeigen i passe størrelse. Dere kan bytte ut elgkjøtt med for eksempel kjøttdeig og ferdig pizzadeig med hjemmelaget pizzadeig. Pirogene kan også stekes på panne over bålet, men må snus ofte for å ikke bli brent.
UTSTYR
Ingredienser
- 500 g elgkjøtt, gjerne kvernet
- 4 dl hvitost
- 2 pakker ferdig, rå pizzadeig
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- 1 ss margarin
- 1 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts tørket oregano
- 0.5 ts pepper
- 0.25 purre
Annet utstyr
- stekespade
- stekepanne
- kjøkkenkniv
- skjærefjøl
- skål med diameter 16-17 cm
- langpanne
- gaffel
- stekeovn
- bakepensel