BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk hvitløk og del elgkjøttet opp i små terninger.
  2. Brun hvitløken, elgkjøttet og krydder i en panne.
  3. Del purren i ringer. Ha purren i panna og la den surre et par minutter.
  4. Ta purren ut av panna og bland inn ost.
  5. Rull ut pizzadeigen og lag sirkler med 16-17 centimeter i diameter.
  6. Legg 1-2 spiseskjeer med fyll på hver sirkel og pensle sammenvispet egg langs kanten av deigen.
  7. Brett deigen på midten sånn at den lager en halvsirkel. Bruk en gaffel til å trykke sammen kanten.
  8. Legg pirogene på et stekebrett dekket med bakepapir.
  9. Pensle toppen av pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne litt oregano på som pynt.
  10. Stek pirogene på 220 grader i 10-12 minutter. Server dem varme.
     

TIPS: Bruk en skål eller lignende til å legge over deigen og skjær rundt kantene for å lage fine sirkler av pizzadeigen i passe størrelse. Dere kan bytte ut elgkjøtt med for eksempel kjøttdeig og ferdig pizzadeig med hjemmelaget pizzadeig. Pirogene kan også stekes på panne over bålet, men må snus ofte for å ikke bli brent.
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 500 g elgkjøtt, gjerne kvernet
  • 4 dl hvitost
  • 2 pakker ferdig, rå pizzadeig
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 1 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 0.5 ts pepper
  • 0.25 purre
     

Annet utstyr

  • stekespade
  • stekepanne
  • kjøkkenkniv
  • skjærefjøl
  • skål med diameter 16-17 cm
  • langpanne
  • gaffel
  • stekeovn
  • bakepensel