Kremet skogsopp på bål - oppskrift
Har du funnet traktkantarell, piggsopp, steinsopp eller gul kantarell? Da kan du lage denne gode sausen på bål.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
Hvis dere sanker sopp selv, må dere være helt sikre på at soppen er trygg å spise før dere bruker den i matlaging.
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Sett stekepanna på bålet og legg i smør.
- Skjær løken i skiver og fres den sammen med selleri i panna. La det frese omtrent 1 minutt.
- Tilsett renset sopp. La det koke til vannet i soppen er kokt vekk og det begynner å steke igjen.
- Tilsett fløte og tyttebær, og la det hele småkoke til sausen tykner.
- Krydre med salt og pepper, og rør inn rømme.
TIPS: Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt. Før dere lager sausen kan deere pakke inn kjøtt i aluminiumsfolie sammen med smør, salt, pepper og litt timian. Stek det på glørne på begge sider. Kok gjerne poteter ved siden og server sammen med sausen.
UTSTYR
Oppskriften holder til rundt 2-3 porsjoner.
Ingredienser
- 500 g traktkantarell, piggsopp, steinsopp og/eller gul kantarell
- 1 ss smør
- 2 ss finhakket sellerirot
- 2 sjalottløk
- 1 båt finhakket hvitløk
- 3 dl kremfløte
- 2 ss rømme
- 1 ss friske tyttebær eller tyttebærsirup
- Salt og pepper
- Eventuelt kjøtt og poteter
Annet utstyr
- Gryte
- Aluminiumsfolie
- Kniv
- Skjærefjøl
- Sleiv