Hjemmelaget marsipan
Marsipan passer godt som snacks på tur, til jul, eller som gave.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Skold mandlene ved å koke dem i vann til dere ser at skallet løsner.
- Hell av vannet og fjern skallet.
- Tørk mandlene i stekeovnen ved 50 grader i omtrent 1 time.
- Mal mandlene til mandelmel i en foodprosessor.
- Bland mandelmelet med melis i en kjøkkenmaskin.
- Rør inn eggehvite.
- La kjøkkenmaskinen gå helt til marsipanen har fått riktig konsistens.
- Kna marsipanen litt med hendene.
- Form massen til pølser eller figurer.
- Pynt marsipanen med det dere ønsker, for eksempel sjokoladebiter.
- Pakk marsipanen inn i plastfolie til slutt.
TIPS: Dypp marsipanen i smeltet sjokolade for å legge på sjokoladetrekk.
UTSTYR
Oppskriften holder til omtrent 1 kg ferdig marsipan.
Ingredienser
- 1/2 kg mandler
- 1/2 kg melis
- Eventuelt pynt eller smelta sjokolade
Annet utstyr
- Kjele
- Foodprosessor
- Kjøkkenmaskin
- Plastfolie