Tørke epler - Oppskrift
Tørkede epleskiver er god snacks å ha med på tur.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Skrell eplene og stikk ut kjernehusene.
- Skjær eplene i ringer med en bredde på omtrent 0.5 cm.
- Tre ringene på en pinne eller snor.
- Heng pinnen eller snora på et tørt og varm sted.
TIPS: Epleskivene blir naturlig litt brune i fargen når de tørker. Det gjør ingenting med tanke på smaken. Hvis dere likevel vil unngå at eplene blir bruke, kan dere løse opp en teskje sitronsyre i en liter vann og dyppe ringene i vannet før dere henger dem til tørk.
UTSTYR
Ingredienser
- Epler
- Eventuelt sitronsyre og vann
Annet utstyr
- Grønnsaksskreller
- Kjernehusutstikker
- Kniv
- Skjærefjøl
- Et varmt sted å tørke eplene