Pizza i panne - oppskrift
Denne pizzaen kan du lage i en stekepanne over bålet eller på stormkjøkken.
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bruk en stekepanne med lokk. Har du ikke lokk, kan du bruke aluminiumsfolie.
- Lag pizzadeig etter eget ønske, eller bruk vår oppskrift på pizzabunn. Ha gjerne med litt ekstra mel i tilfelle deigen skulle bli veldig klissete ute.
- Ta en bit av pizzadeigen og klem den flat, 0.5-1 cm tykk, i en form som passer i stekepanna du har.
- Ha olje i bunnen av panna og legg pizzadeigen oppå. Stek på lav varme til bunnen er lysebrun under.
- Snu deigen i panna og ha på ønsket fyll, for eksempel tomatpuré eller ketchup, kjøttdeig, mais, tomat, bønner og ost på toppen.
- Legg lokk på panna eller bruk aluminiumsfolie til å dekke panna. Stek videre på lav varme til osten er smeltet.
- Nyt en deilig pizza.
TIPS: Pass på at bunnen blir passe tynn. En tykk pizzabunn vil ta lang tid å få gjennomstekt. Den enkleste måten å lage pizza på bål er med tortillalefse eller pitabrød som bunn.
UTSTYR
Ingredienser
- Pizzafyll etter eget ønske, for eksempel tomatpuré eller ketchup, ferdigstekt kjøttdeig, mais, bønner, sopp og revet ost.
- Ingredienser til pizzadeig
- 0.5 pakke gjær
- 2 dl lunket vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 6-7 dl hvetemel
- Olje til steking
Annet utstyr
- Stekepanne
- Bål eller stormkjøkken
- Aluminiumsfolie eller lokk til stekepanna
- Bolle
- Sleiv