BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

  1. Bruk en stekepanne med lokk. Har du ikke lokk, kan du bruke aluminiumsfolie.
  2. Lag pizzadeig etter eget ønske, eller bruk vår oppskrift på pizzabunn. Ha gjerne med litt ekstra mel i tilfelle deigen skulle bli veldig klissete ute.
  3. Ta en bit av pizzadeigen og klem den flat, 0.5-1 cm tykk, i en form som passer i stekepanna du har. 
  4. Ha olje i bunnen av panna og legg pizzadeigen oppå. Stek på lav varme til bunnen er lysebrun under. 
  5. Snu deigen i panna og ha på ønsket fyll, for eksempel tomatpuré eller ketchup, kjøttdeig, mais, tomat, bønner og ost på toppen.
  6. Legg lokk på panna eller bruk aluminiumsfolie til å dekke panna. Stek videre på lav varme til osten er smeltet. 
  7. Nyt en deilig pizza.
     

TIPS: Pass på at bunnen blir passe tynn. En tykk pizzabunn vil ta lang tid å få gjennomstekt. Den enkleste måten å lage pizza på bål er med tortillalefse eller pitabrød som bunn. 
 

UTSTYR

Ingredienser

  • Pizzafyll etter eget ønske, for eksempel tomatpuré eller ketchup, ferdigstekt kjøttdeig, mais, bønner, sopp og revet ost.
  • Ingredienser til pizzadeig
    • 0.5 pakke gjær
    • 2 dl lunket vann
    • 2 ss olje
    • 1 ts salt
    • 6-7 dl hvetemel
  • Olje til steking

Annet utstyr

  • Stekepanne
  • Bål eller stormkjøkken
  • Aluminiumsfolie eller lokk til stekepanna
  • Bolle
  • Sleiv