BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra matprat.no.

SLIK GJØR DU

  1. Plukk gjerne ut de minste, fineste soppene og bruk dem til pynt oppå suppa ved servering. 
  2. Hvis dere bruker fersk sopp, må dere forvelle den først. Ta vare på væsken og erstatt eventuelt noe av buljongen med den. Hvis dere bruker hermetisk sopp, kan dere erstatte noe av buljongen med væska. 
  3. Ha halvparten av smøret i kjelen og fres den finhakkede løken og soppen i 2-3 minutter. 
  4. Tilsett hvitløk og fres videre til løken begynner å få farge.
  5. Ha i timian og hvitvin/eplejuive og la væska koke inn til den er halvert.
  6. Tilsett vann, buljongterning og fløte, og la suppa koke i 5-6 minutter.
  7. Bruk en stavmikser eller kjør supa i en hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med pepper. 
  8. Hvis dere tok vare på sopp til pynt, stek dem i litt smør og krydre med salt og pepper.
  9. Visp supen kraftig slik at det danner seg skum p toppen. 
  10. Hell suppa i skåler og pynt med sopp og litt frisk timian. Server den rykende varm, gjerne med godt brød. 
     

UTSTYR

Oppskriften holder til rundt 4 porsjoner.  

Ingredienser

  • 550 g fersk eller 300 g hermetiserte kantareller
  • 2 ss smør
  • 1 finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister timian
  • 1 sl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts kvernet pepper

Annet utstyr

  • Gryte
  • Øse
  • Stekepanne
  • Desilitermål
  • Skjærefjøl
  • Kniv
  • Stekespade
  • Sleiv eller øse
  • Stavmikser eller kjøkkenmaskin