Gahkko - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen ingediensene og kna deigen godt.
- Ha litt mel på bordet eller en skjærefjøl sånn at deigen ikke fester seg til underlaget. Bruk litt mel på hendene dersom deigen er klissete.
- Hvis dere lager deigen på tur kan dere kna deigen i brødposer. Kna til deigen er myk og god å arbeide med.
- Del deigen i emner og kjevle eller klemme dem ut til lompestørrelse.
- Børst av litt mel før dere steker gahkkoene.
- Stek gahkkoen på ganske sterk varme til den begynner å blåse seg opp.
- Snu brødet og klem lufta ut med en stekespade. Når dere slipper, skal den begynne å blåse seg opp igjen.
- Snu og gjør det samme et par ganger til. Det går fort, men pass på at den blir nok stekt.
- Legg de ferdige gahkkoene utover, gjerne på rist
NB: Pass på at dere ikke tar for mye vann i deigen.
TIPS: Dere kan lage deigen hjemme eller ta med alle ingrediensene og en bolle eller brødposer, og lage deigen på tur.
UTSTYR
Oppskriften holder til en porsjon.
Ingredienser
- 25 g smør
- 0,5 ss sirup
- 2,5 dl vann
- 0,5 pk tørrgjær
- 250 g mel
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts malt anis
Annet utstyr
- Målebeger
- Vann
- Sleiv
- Bolle
- Brødposer
- Stormkjøkken
- Fyrstikker
- Stekespade
- Stekepanne