BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Rør sammen vann og gjær i en bolle.
  2. Tilsett olje, salt og mel, og elt alt sammen til en ganske fast deig. 
  3. La deigen stå og heve til dobbel størrelse.
  4. Legg bakepapir i en langpanne og trykk deigen flat på bakepapiret.
  5. Legg på ønsket pizzafyll og stek pizzaen på 200 grader i 15-20 minutter. 
     

TIPS: Hvis dere deler deigen opp i mindre biter, kan dere bruke den til å lage pizza i panne eller personlige pizzaer hvor alle kan ta på det fyllet de selv ønsker. Dere kan bytte ut noe av det fine hvetemelet med grovere mel for å lage en grovere pizzabunn.
 

UTSTYR

Oppskriften er beregnet til en langpannepizza.

Ingredienser

  • 0.5 pakke gjær
  • 2 dl lunket vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 6-7 dl hvetemel

Annet utstyr

  • Bolle
  • Sleiv
  • Langpanne
  • Bakepapir
  • Stekeovn, bål eller stormkjøkken