Pizzadeig - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Rør sammen vann og gjær i en bolle.
- Tilsett olje, salt og mel, og elt alt sammen til en ganske fast deig.
- La deigen stå og heve til dobbel størrelse.
- Legg bakepapir i en langpanne og trykk deigen flat på bakepapiret.
- Legg på ønsket pizzafyll og stek pizzaen på 200 grader i 15-20 minutter.
TIPS: Hvis dere deler deigen opp i mindre biter, kan dere bruke den til å lage pizza i panne eller personlige pizzaer hvor alle kan ta på det fyllet de selv ønsker. Dere kan bytte ut noe av det fine hvetemelet med grovere mel for å lage en grovere pizzabunn.
UTSTYR
Oppskriften er beregnet til en langpannepizza.
Ingredienser
- 0.5 pakke gjær
- 2 dl lunket vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 6-7 dl hvetemel
Annet utstyr
- Bolle
- Sleiv
- Langpanne
- Bakepapir
- Stekeovn, bål eller stormkjøkken