Finsk komfyr
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Finn fram en tørr trestamme. Den bør være omtrent en meter lang og med en diameter på minst 20 centimeter, gjerne større.
- Sett kubben på høykant og sag 3-4 spor i treet, som om når du skjærer opp en pizza. Sporene bør gå omtrent 2/3 ned i stammen.
- Tenn komfyren ved å fylle lett antennelig sagflis og tørt gress ned i sporene og tenn på.
- Etterfyll med safglis og småkvister hvis det blir nødvendig for at stammen skal brenne.
- Når stammen brenner kan den brukes som en kokeplate. Noen kaller derfor denne typen bål for kokeplatebål.
- Sett en stekepanne eller gryte på endeflaten og lag den maten du ønsker.
Kokeplata passer bra til å steke mat som går raskt å lage, for eksempel speilegg eller pannekaker.
TIPS: En mindre stamme kan brukes som fakkel.
UTSTYR
- Tørr stamme med diameter på minst 20 cm
- Tørt gress eller sagflis til opptenning
- Sag, helst motorsag