Henteleken i stafettvariant.

Patruljene stiller seg opp på en rekke, med sekken hos den som står bakerst. Når klarsignalet går, løper den som står først i rekka fram og henter en gjenstand han eller hun mener skal være med på tur. Tingen slippes i sekken, og den neste i rekka løper fram. Slik fortsetter de til den første patruljen roper "FERDIG PAKKET", når de mener at det ikke er mer som skal være med i sekken. 

Etterpå går man gjennom sekkene og ser om de har fått med seg alt. La speiderne begrunne sine valg, det kommer ofte fram gode poenger når noen skal forklare hvorfor det er viktig å ha med tre liter brus for en overnatting.

Når dere har gått gjennom sekkene og vet hva som er nødvendig å ha med på tur, gå så gjennom hvordan man pakker en sekk. Se aktiviteten "Pakke sekk".

UTSTYR

  • En sekk til hvert lag
  • Masse turutstyr - soveposer, liggeunderlag, klær, hodelykt osv - nok til at alle lag kan få med seg alt.
  • Ting som ikke skal være i sekken: Brettspill i fullformat, kjempestore bøker, Playstation eller hva du enn kommer over på vei til speidermøtet.
  • For å gjøre det enklere for lederen kan man også bare skrive ned alle tingene på hver sin lapp, så slipper man å drasse med seg alt utstyret.