For å lage en pappvev trenger du et stykke papp av ønsket størrelse, hyssing og saks.

Du kan enten lage en rund eller firkantet vev. For å lage en firkantet vev, bruker du bare et firkantet pappstykke og klipper hakk i hver ende av pappstykket for så å tre hyssing frem og tilbake mellom hakkene.

En rund vev lager du med en papptallerken eller ved å klippe til en rund pappbit. Klipp hakk rundt papplata med jevne mellomrom hele veien. Antall hakk må være i oddetall, men om du bommer på dette kan dette enkelt justere ved å la være å bruke det siste hakket.

Se på bildene for å se hvordan veven skal legges opp.

Tre i veven ved dra tråden på tvers på samme måte som med den firkantete veven, og beveg deg rundt plata, oppover på den ene siden, og nedover på den andre. Når du har fullført hele sirkelen, legger du den siste tråden i samme hakk som den første, slik at disse to trådene regnes som én. På den måten får du et ujevnt antall tråder noe som er nødvendig når du skal veve. Avhengig av hvor mange hakk som er blitt klippet vil du enten sitte igjen med et eller flere hakk, om du bommet når du startet å legge renningen, eller ingen hakk, om du talte rett fra begynnelsen av.

Deretter begynner du innerst i sirkelen. Over, under, over under. De par første rundene kan være litt vanskelige for små barn, men deretter blir det bare enklere og enklere utover.

 

 

UTSTYR

  • Papp
  • Hyssing
  • Saks