Popcorn på bål - oppskrift
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Det er flere måter å lage popcorn på bål, her finner du forslag til én fremgangsmåte.
SLIK GJØR DU
- Tenn opp et bål og vent til det er mye glør på bålet.
- Ha med deg to store siler i metall. Det kan være lurt å fetse silene sammen med en ståltråd i motsatt side av håndtakene, slik at du kan åpne dem som en bok med håndtakene.
- Legg en liten hånd med popcorn i den ene sila, og bruk den andre som lokk.
- Hold silene over glørne i korte peroder om gangen, til det begynner å poppe. Hvis du holder dem for lenge over bålet kan popkornet raskt bli svidd.
- Håndtakene på silene kan fort bli varme. Det kan derfor være lurt å bruke grytevotter. Det er også mulig å feste silene til en pinne sånn at dere kan stå lenger vekk fra bålet mens dere popper popcornet.
- Når det meste av kornet er poppet, det er lurt å stoppe før det poppede kornet blir svidd, tar du det helt vekk fra bålet og strør salt over.
- Nå er popkornet klart til å serveres.
Denne oppskriften er hentet fra www.ugleloftet.blogspot.no.
UTSTYR
Ingredienser
- Upoppet popcorn
- Salt
Annet utstyr
- To store metallsiler
- Ved
- Opptenningsutstyr
- Grytevotter