BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Del speiderne opp i lag eller patruljer.
  2. Den ene halvparten av laget stiller seg opp på den ene siden av området. Den andre delen stiller seg opp på den andre siden av området. Tilpass avstanden til hvor langt dere vil løpe.
  3. Den som leder leken knyter to knutetau sammen mellom to stoler. Dette er en port. Det skal stå en port foran hver rekke. 
  4. Første deltaker på hvert lag knyter opp porten, går gjennom og knyter portern igjen med samme knute. Hen fortstetter med å løpe over til den andre delen av laget, knyter opp porten, går gjennom og knyter igjen porten. 
  5. Når første deltaker er over, tar hen på skulderen til den første i rekka. Den som ble tatt på skulderen gjør det samme med å knyte opp og igjen portene, på vei over til rekka på andre siden og tar førstemann der på skulderen.  
  6. Slik fortstter stafetten til alle deltakerne har byttet side. 
     

TIPS: Det kan være lurt å ha en dommer ved portene, som kan kontrollere at knutene er riktige før deltakerne får fortsette. Velg knuter speiderne har øvd på. Når dere leker med yngre speidere bør knutene være like på begge portene. For eldre speidere bør det være to ulike knuter.
 

UTSTYR

Per patrulje eller lag:

  • 4 knutetau
  • 4 stoler eller lignende