Denne ovnen kan i prinsippet bygges av sju steiner, derav navnet.

Bygg en ovn med bunn, vegger og tak av steinheller, og en flat stein i midten til stekehelle.

Pakk til med torv rundt, slik at steinene holder seg på plass.

Fyr opp bål både i øvre og nedre del av ovnen, og fyr godt og lenge.

Rak så ut bålet fra toppen, putt brød eller annet i ovnen, og sett en steinhelle foran åpningen.

La brødet steke.

I den nederste delen kan det fortastt være glør, så holder ovnen seg varm lenge.

Ikke lag brødet for høyt, da kan det ta for lang tid å få det gjennomstekt.

Det kan være lurt å legge brøddeigen i en gryte el.l og sette den på tynne vedskier inne i ovnen. Brødet kan ellers lett bli veldig stekt under.

Hvis dere vil lage pizza klemmer dere ut deigen på et smurt grytelokk før dere legger på ingrediensen og sette alt på tynne vedskier inn i ovnen.

 

 

Utstyr


Det dere velger å steke - kan være omtrent hva som helst.

Gryte eller lokk til å steke det i/på.

Fyrstikker.

Noe å fyre opp med om du føler dere trenger det. (Tennpatroner/aviser/lysestumper.)