For å spinne din egen ull trenger du kardet ull og håndteine. Kardet ull kan du kjøpe på hobbybutikk eller du kan kjøpe ukardet ull og karde den selv. Håndteine får du kjøpt på enkelte store garnbutikker.

Ta en bit med kardet ull og hekt kroken i tegnen inn på noen ullfibre. Hold i ullbiten og spinn teinen i gang, Velg selv hvilken vei du vil spinne, men spinn samme vei hele tiden.

Fortsett å holde fart på håndteinen mens du stadig trekker litt av ullbiten ned mot teien og tråden som spinnes. Prøv deg frem med hvor mye ull du skal dra i. Når tråden blir så lang at det blir vanskelig å rekke teinen for å holde fart på den, stopper du og nøster tråden rundt teinen og opp gjennom kroken. Du kan fortsette å spinne til du har så mye snor som du vil ha eller til teinen er full.

For å lage garn er det vanlig at dette er tvinnet av mer enn en snor. Del snoren i to eller spinn en til som er like lang. For å tvinne garn kan du legge de to snorene over hver sin skulder og i hver sin haug bak deg. Hekt tegnen i enden av begge snorene foran deg og spinn den i gang, motsatt vei av den du hadde da du spant.   

UTSTYR

  • Kardet ull
  • Håndtegne