Det å tove ull er en fin aktivitet for både store og små!

Man tar kardet ull og legger i tynne lag oppå hverandre, minst tre, gjerne flere, slik at fibrene i ullen peker vannrett og loddrett annen hver gang. Fargerik ull legges i det øverste laget hvis man ønsker farger.

Så tar man varmt vann med relativt mye grønnsåpe i (1 del grønnsåpe, 10 deler vann) og begynner å massere ulla forsiktig med håndbaken. Snu arbeidet innimellom. Man skal massere ganske lenge med ganske varmt vann for å få det helt tett.

Det kan kanskje være litt vanskelig for de minste barna å fullføre hele tovingen for hånd, og da kan dere tove resten i vaskemaskinen (litt hardt på 60 grader) eller i tørketrommel (da må all såpen være ute). Pass på at alt henger godt sammen før du legger underlaget i maskinen.

Det er gøy å dra på tur med et sitteunderlag man har laget helt selv i sekken!

Utstyr

Kardet ull (eller ull og karder), baljer (en til hver speider, evnt kan to dele på), grønnsåpe (ca 1/2 liter pr balje), håndklær til å tørke søl med.