Møteforslag til dette aktivitetsmerket finner du her.
Forslaget inneholder aktiviteter dere kan gjennomføre for å ta merket.

BESKRIVELSE AV MERKET

På denne siden finner du krav til aktivitetsmerket. Merkekravene er kun veiledende, tilpass gjerne kravene til egen gruppe og patrulje.

OBLIGATORISKE KRAV

1. Kjenne til hva man bør kle seg med innerst, midten og ytterst når det er kaldt ute.
  2. Kjenne til hvordan man kan få varme i kroppen når man opplever å være veldig kald.
  3. Gå i kaldt vann/snø med ullsokk på en fot og bomullssokk på den andre foten, kjenn på forskjellen.

VALGFRIE KRAV

I tillegg kan dere gjøre ett av følgende krav:

• Delta på en dagstur der man i perioder går med og uten votter. Lære forskjellen på det å være varm og kald på hendene og hvordan det påvirker resten av kroppen.
  • Lage en sittepute av ull eller avispapir og bruke den på en høst/vintertur.
  • Kjenne til forskjellen på bekledning når det er vår, sommer, høst og vinter.
  • Holde hendene i kaldt vann/snø, og kjenne på forskjellen om man har på seg hansker eller votter.

Merket kan kjøpes i Speiderbutikken