SLIK GJØR DU

  1. Bland tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm de våte ingredienser i en gryte.
  3. Rør til smør, sukker og honning er smeltet.
  4. Bland vått og tørt og la deigen stå 1/2 time.
  5. Hell deigen ut på en smurt plate.
  6. Brødet må være maks 2 cm tykt.
  7. Rut opp deigen før den stekes.
  8. Stekes i ovn ved 180 grader i omtrent en time.
  9. Legg brødet på ei rist og la det bli kaldt.

Brødet holder seg i to måneder i romtemperatur. Skjær opp brødet i ruter (5 x 10 cm), en rute eller to er nok til en hel lunsj. Drikk mye væske til. Oppskriften gir ca. 20 porsjoner.

 

UTSTYR

Tørt:

  • 8 dl sammalt hvetemel
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt rugmel
  • 4 dl kokosmasse
  • 2 dl soyamel
  • 2 dl rosiner, aprikoser eller annen tørket frukt
  • 2 dl hakkete nøtter
  • 2 ts salt

Vått:

  • 150 gr smeltet margarin
  • 1 dl honning
  • 4 dl sukker
  • 6 dl melk