Loganbrød - perfekt til haik og fjellturer
Dette brødet ble opprinnelig laget til en ekspedisjon til Mount Logan i 1950. Det er massivt og proppfullt av energi, perfekt til haik og fjellturer.
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Ledere
- Lang (90-180 min)
- Mat
SLIK GJØR DU
- Bland tørre ingredienser i en skål.
- Varm de våte ingredienser i en gryte.
- Rør til smør, sukker og honning er smeltet.
- Bland vått og tørt og la deigen stå 1/2 time.
- Hell deigen ut på en smurt plate.
- Brødet må være maks 2 cm tykt.
- Rut opp deigen før den stekes.
- Stekes i ovn ved 180 grader i omtrent en time.
- Legg brødet på ei rist og la det bli kaldt.
Brødet holder seg i to måneder i romtemperatur. Skjær opp brødet i ruter (5 x 10 cm), en rute eller to er nok til en hel lunsj. Drikk mye væske til. Oppskriften gir ca. 20 porsjoner.
UTSTYR
Tørt:
- 8 dl sammalt hvetemel
- 5 dl hvetemel
- 3 dl sammalt rugmel
- 4 dl kokosmasse
- 2 dl soyamel
- 2 dl rosiner, aprikoser eller annen tørket frukt
- 2 dl hakkete nøtter
- 2 ts salt
Vått:
- 150 gr smeltet margarin
- 1 dl honning
- 4 dl sukker
- 6 dl melk