BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Bildene under ressurser viser hvordan det ferdige resultatet skal se ut.

SLIK GJØR DU

  1. Finn fram en brusboks og skjær av toppen. Det er lettest å skjære helt inntil kanten. Boksen skal nå se hel ut fra siden, men ha et stort hull i toppen.
  2. Del boksen i to på midten, ca 4-5 cm fra bunnen.
  3. Lag tynne fordypninger i siden på toppdelen ved å legge to fingre på innsiden av toppdelen og presse en kniv eller en saks ned i metallet mellom fingrene. Se bildet "slik lager du fordypninger" under ressurser for illustasjon.
  4. Avstanden mellom fordypningene skal være omtrent en finger tjukk.
  5. Gjenta punkt 3 rundt hele boksen. Pass på at du ikke skjærer deg når du gjør dette!
  6. Sett toppdelen ned i bunndelen og stikk et lite hull hvor som helst på den skrå delen i toppen av toppdelen.
  7. Hell rødsprit i boksen og tenn på.
  8. Nå kan du koke eller steke mat ved å plassere en kjele eller en panne på toppen av kokeapparatet. 
  9. Fordypningene du lagte i punkt 3 slipper inn luft sånn at du kan sette kjelen direte på boksen uten å kvele flammen.
  10. For å slukke flammen, kan du sette en boks eller en gryte opp ned over brenneren slik at flammen kveles.
     

UTSTYR

  • Brusboks
  • Kniv eller saks
  • Rødsprit
  • Fyrstikker
  • Noe å kvele flammen med til slutt