BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

Tekst: Mari Kolbjørnsrud, Norsk Friluftsliv
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er fra prosjektet Turmat fra hele verden.

SLIK GJØR DU

  1. Hakk løken og fres den i litt olje i stekepanna til den blir blank.
  2. Ha oppi hakkede tomater og la det koke opp.
  3. Tilsett halvparten av krydderet, rør om og la det småkoke et par minutter.
  4. Bland resten av krydderet med kjøttdeigen og lag små kjøttboller som du putter oppi tomatsausen. La alt småkoke videre til kjøttbollene blir gjennomkokt.
  5. Kakk og ha oppi to ferske egg og legg på lokk. Når eggene er gjennomkokt er maten klar.
  6. Maten serveres sammen med brød. Dere kan for eksempel lage pannebrød som tilbehør.
  7. Bruk gjerne brødbiter som «skje» i stedet for bestikk, som marokkanerne gjør! Spis gjerne rett fra panna. Da slipper du ekstra oppvask.
     

TIPS: Lag krydderblandingen hjemme på forhånd og ha den i en liten tett boks eller pose. Det kan også være lurt å bruke tørket persille og koriander ute på tur, i stedet for ferske urter. 

Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no
 

UTSTYR

Oppskriften er beregnet til 2 personer. En porsjon gir omtrent 10 kjøttboller.

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 300 gram kjøttdeig
  • 2 spiseskjeer krydder (en blanding av gurkemeie, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, pepper, persille, koriander og salt)
  • 2 egg
  • 0,5 desiliter olje til steking

Annet utstyr

  • spiseskje
  • stekepanne
  • stekespade
  • varmekilde, for eksempel bål eller stormkjøkken
  • desilitermål