BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Peter i Jerusalem: Apostlenes gjerninger 1, 1-14.
 

ANDAKT

av Brage Midtsund

I julen feirer vi at Jesus ble født. Vi feirer at Gud ble til menneske. Da Jesus var rundt 30 år begynte han å snakke med mennesker, vise Guds omsorg, gjøre mirakler og slå ned på urettferdighet. Gud ble menneske for å vise oss hvem Gud er. I et menneskes skikkelse kunne Jesus leve blant mennesker, snakke et språk de forsto og gjøre ting de kunne forstå. Men oppdraget var enda større: Jesus skulle seire over døden for oss.

I påsken feirer vi Jesu seier over døden. Jesus døde og sto opp igjen. Etter oppstandelsen var Jesus sammen med disiplene og andre mennesker i 40 dager. Det må ha vært en fantastisk følelse. De hadde fulgt og vært sammen med Jesus i tre år. De fikk møte Jesus etter at han hadde vunnet over døden. Og nå fikk de være sammen med sitt forbilde og sin beste venn igjen. Men etter 40 dager dro Jesus opp til Gud, han ble borte igjen.

På Kristi himmelfartsdag feirer vi at Jesus kom nær. Det høres kanskje rart ut. Men når Jesus dro fra vennene sine for 2000 år siden dro han opp til Gud. Der sitter han fremdeles ved Guds høyre hånd. Derfra kan Jesus nå alle mennesker til alle tider. Jesus kan fremdeles være nær menneskene, men nå på en ny måte som ikke er avhengig av tid eller avstand. Jesus dro opp til himmelen for å være nær alle mennesker, deg og meg, her og nå.

På Kristi himmelfartsdag feirer vi at Jesus alltid møter oss der vi er, som vi er. Og vi møtes med det største av alt: kjærlighet.

SLIK GJØR DU - SEMD BØNNER I HIMMELFART

  1. Del ut et ark til hver speider.
  2. Brett papirfly av arkene.
  3. Skriv en bønn til Jesus på papirflyet deres. 
  4. Arranger en konkurranse om hvem som klarer å fly flyet sitt lengst.
  5. Avslutningsord: Etter Kristi himmelfart er det ikke slik at vi trenger å sende våre bønner med fly langt bort. Det er ikke slik at det papirflyet som fløy lengst kom nærmest Jesus. Jesus hørte bønnen i det du skrev den ned på flyet.»

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken
 

UTSTYR

  • Bibelen