BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

 1. Legg siene på bakken med litt avstand mellom seg.
 2. Surr fast spadehåndtak, trestokker, eller lignende mellom skiene, en framme og en bak. Finner du bare en gjenstand til å surre på tvers bør du surre den fast framme. 
 3. Legg stavene i et kryss og surr de fast i spadehåndtakene eller trestokkene som går på tvers av skiene. Hvis du ikke har tverrstokker må du surre stavene fast i skiene. 
 4. Hvis du har en snøspade kan du feste denne fast som et sete på kjelken. Du kan også bruke liggeunderlag eller noe annet egnet som du har med deg.
 5. Det kan være lurt å feste sekken til den skadde personen fast i stavene på kjelken sånn at du kan bruke hoftebeltet på sekken til å holde personen trygt oppå kjelken. 
 6. Fest et tau fra tuppen av skiene sånn at du har noe å dra kjelken med. Den andre enden av tauet kan med fordel festes i sekken til den som skal dra kjelken.
   

TIPS: Husk på at alt av tau og lignende som ligger på undersiden av skiene vil gjøre kjelken vanskelig og tung å dra, i tillegg til at de løsner lettere. Derfor er tverrstokkene spesielt viktige når du lager kjelken. Det kan bli veldig kaldt for den skadde personen å ligge på kjelken. Det kan være aktuelt å pakke personen inn i en sovepose eller lignende. 
 

UTSTYR

 • 1 par ski
 • 2 par skistaver
 • 2 snøspader, stokker, eller lignende
 • tau